Boeken

Woke Terreur

In ‘WOKE TERREUR’ kom ik met een onbetwistbaar bewijs hoe, door nalatig handelen van ‘de hoeders van de wet’ binnen de politie Apeldoorn, de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen het recht op een gelijke behandeling op beschamende wijze wordt geraakt.

Leverbaar vanaf 15 oktober 2023

 C’est la Vie

Net toen ze eraan begon te wennen dat ze bijna alles had wat haar hart op dat moment begeerde, sloeg het noodlot to. De vermeende, hardnekkige blaasontsteking bleek baarmoederhalskanker te zijn. Een cervixcarcinoom van vijf bij acht centimeter. Kwaardaardig en inoperabel.

Nu, bijna twee jaar later, vertelt ze hoe deze kanker heeft gezorgd voor een ommekeer in de manier waarop zij het leven beleeft. Hoe ze ervoor koos om haar wereld ‘small’ en overzichtelijk te maken, maar dat het zo wel een wereld werd die van haarzelf was.

 

zorgpooiers

 Zorgpooiers

Zorgpooiers is een boek over hoe zorgverleners overleven in ons huidige kapitalistische zorgstelsel, waar seksuele intimidatie en financieel volgevreten zorgbestuurders de boventoon voeren. Hoe we de strijd aan kunnen gaan met incapabele managers, frauduleuze keurmerken en malafide bemiddelingsbureaus. Niet alles wat collectief wordt geroepen is waarheid. Daarom is Zorgpooiers niet geschikt als sier voor in een boekenkast. Dit boekje hoort thuis in je (laptop) tas. In Zorgpooiers pleit ik voor eerbetoon voor de zorgverleners, en is mijn nalatenschap voor de volgende generatie.

FOEI!

Door gebeurtenissen op haar werk, verandert het leven van de eens zo goedlachse veertigjarige Evi in een nachtmerrie. Als zij door een burn-out wordt geconfronteerd met het chaotische stiltegebied in haar hoofd, ontdekt ze daar ook een donker, beweeglijk deel. De ernst van de situatie dringt langzaam tot Evi door: hier is iets verschrikkelijk mis. Een voor het oog zo gewone vrouw, doet niemand vermoeden dat zij naast haar eigen leven ook het leven van een ander leidt. ‘FOEI!’ is een psychologische thriller. Een verhaal over verlies, bedrog en verschrikkingen uit het verleden van Evi Vermeulen.